Waarom een rangefinder?

Snel en nauwkeurig de afstanden in handbereik.

Waarom een rangefinder?

Met een rangefinder, ook wel afstandsmeter genoemd, meet je snel en nauwkeurig de afstand naar de vlag of een obstakel in de golfbaan. Het meten van de afstand aan de hand van de afstandsmarkeringen en het tellen van stappen is overbodig geworden. Afstanden naar de vlag en obstakels haal je niet meer uit een caddieboekje of door het tellen van stappen, maar snel en nauwkeurig met een rangefinder. Het geeft je meer vertrouwen dat je de juiste club hebt gekozen!

Is het wel toegestaan?

Met de enorme ontwikkelingen op het gebied van electronica en smartphones is het wel eens verwarrend wat er op de golfbaan tijdens wedstrijden gebruikt mag worden en wat niet. Tijdens NGF wedstrijden en clubwedstrijden is het gebruik van smartphones niet toegestaan. Wel is het sinds begin 2014 door de NGF toegestaan om rangefinders tijdens NGF wedstrijden te gebruiken. Ook laten de regels het nu toe dat rangefinders tijdens clubwedstrijden gebruikt mogen worden. Mede hierdoor worden rangefinders steeds vaker gebruikt door de golfers. Naast het gebruik van een rangefinder tijdens wedstrijden kan het ook erg nuttig zijn om met een rangefinder te trainen.

Let wel op dat een rangefinder tijdens officiële wedstrijden vooralsnog alleen de afstand naar de vlag mag meten. Het meten van hoogteverschillen, windkracht, temperatuur en windrichting is dus niet toegestaan. Uiteraard mag dit allemaal wel als je de apparaten gebruikt om te trainen.